Een nieuw seizoen met uitdagende projecten

publicatie: 19-08-2014

Seizoen 2014-2015 wordt weer een mooi en uitdagend jaar, met verschillende projecten:

 

Gemeenschapsvorming 

Allereerst begin ik met mijn onderzoek bij een buurtrestaurant in een achterstandswijk in Amsterdam. Ik ga op zoek naar de drijfveren en ervaringen van bezoekers en hoop te ontdekken hoe gemeenschappen gevormd worden, en welke (on)mogelijkheden  gemeenschapsvorming biedt voor sociale cohesie en leefbaarheid in de wijk. Mijn onderzoek sluit ik af met het schrijven van een master-thesis voor de Researchmaster's Social Sciences.

 

Onderzoeksmedewerker Political Sociology, UvA

Ook dit seizoen werk ik met prof. Jan Willem Duyvendak, bij de onderzoeksgroep Political Sociology, samen aan verschillende projecten. Wij schreven samen het essay 'De openbare ruimte een open thuis?', in het kader van het project Kennis voor Krachtige Steden van Platform 31. Verder schrijf ik mee aan een nieuwe onderzoeksaanvraag en treed ik zo nu en dan op als zijn plaatsvervanger bij presentaties en adviesbijeenkomsten.

 

Presentatie 'Nieuwe beleidskaders voor het Nationaal Openlucht Museum'

In een interne workshop voor directie, conservatoren en beleidsmedewerkers van het Openlucht Museum in Arnhem, geef ik in september een presentatie over de complexiteit van 'thuis', gematerialiseerd in collectief erfgoed, architectuur en onroerende goederen. De workshop moet bijdragen aan nieuwe kaders voor het museumbeleid, waarbij het doel is ook in de toekomst een divers en breed publiek te blijven bereiken.

 

Theatertekst voor De Parade

Ook in het theater zit ik niet stil. Dit seizoen maken we met de muziektheatergroep Nieuw Niks een programma over de mogelijk extreme gevolgen van de participatiesamenleving. Over ouderen die thuis moeten blijven tot ze er bij neervallen, over bejaardentehuizen en verzorgingsarrangementen die alleen nog fungeren als definitief eindpunt. Over wat er gebeurt als wij, de makers, oud zijn in 2050. Wie helpt ons dan...? Muzikaal, absurdistisch en humoristisch, maar niet zonder een kritisch realistische insteek.

 

Het ontwikkelen van een online schakelprogramma voor het vak Sociologische Theorie

In samenwerking met de technische afdeling van de Universiteit van Amsterdam en gepensioneerd hoofd-docent Bart van Heerikhuizen, maak ik dit seizoen een online lesprogramma voor schakelstudenten Sociologie. Een nieuwe uitdaging, nieuwe mogelijkheden en een nieuwe tijd breekt aan. Als eersten binnen de UvA (en Nederland) willen we vanaf december een Massive Open Online Course  (MOOC) Classical Sociology aanbieden voor een breed en internationaal publiek. Vanaf volgend seizoen is deze MOOC onderdeel van een uitgebreid lesprogramma voor onze schakelstudenten.

>>> Terug naar het overzicht
Inloggen
Fenneke Wekker; Onderzoek, Tekst & Advies - site by site by Kant en Klare site uw eigen unieke website!