KORTE BIOGRAFIE

 

Na het afronden van de Toneelschool aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten in 1996, heb ik meerdere jaren als actrice gewerkt, en vanaf het jaar 2000 voornamelijk als toneelschrijver en regisseur bij verschillende Nederlandse theatergezelschappen. In 2004 werd ik artistiek coördinator bij productiehuis Frascati en vanaf 2006 werd ik artistiek leider bij Community Arts Collectief Public Amusement.

Naast mijn werk als artistiek leider, toneelschrijver en regisseur, ben ik in 2010 begonnen met een deeltijd studie sociologie aan de Universiteit van Amsterdam. Gegrepen door de diepgaande en systematische inkijk in menselijke interacties en sociale dynamieken, besloot ik mijn onderzoeksvaardigheden verder te ontwikkelen. In 2015 behaalde ik mijn diploma aan de Research master Social Sciences (cum laude) en in oktober 2020 promoveerde ik op de etnografische studie Building Belonging.

Tijdens de afrondende fase van mijn promotietraject werd ik aangesteld als Hoofd Academische Zaken bij het internationale onderzoeksinstituut NIAS-KNAW -- een vrijhaven voor (bedreigde) wetenschappers, kunstenaars en auteurs om onbelemmerd en in een veilige omgeving aan hun projecten te werken. Vanaf 1 oktober 2022 heb ik daar mijn functie neergelegd om mij weer meer te richten op mijn eigen onderzoeksprojecten en het schrijven van theater en (non-)fictie. Sindsdien werk ik als zelfstandige in binnen- en buitenland.

 

 

C.V. en publicatielijst (update februari 2023)