Project: Scheet.

publicatie: 03-06-2013

PeerGrouP

Locatietheater Noord-Nederland

 

Project: SCHEET (6+, 8+)

 

“Ik roep het luid opdat u het weet: de wereld zal vergaan door de koeienscheet! Aaaahh!”

 

 

Project: SCHEET is een school- of festivalvoorstelling voor jonge kinderen (en hun ouders). Professor Kosmos komt met zijn assistente Kootje (in de klas) vertellen over een groot onheil… De Koe. Volgens de professor is de koe dé oorzaak van alle milieuproblemen, het opwarmen van de aarde, het gat in de ozonlaag. Als we niet snel in actie komen zullen de gassen van de koe misschien wel ons einde betekenen. De nuchtere Kootje is echter niet voor één gat te vangen en nodigt de professor en zijn jonge onderzoekers uit voor een bezoek aan de melkboerderij van haar vader. Problemen zijn er om opgelost te worden en als de koe het probleem vormt, dan moeten we het dier eerst maar eens recht in de ogen kijken.

 

De kinderen vertrekken met de professor en zijn assistente in hun mobiele laboratorium (een omgebouwde dubbeldekker touringcar), op weg naar een boerderij met koeien. Onderweg worden allerlei feitjes en wetenswaardigheden verteld over gassen, stank, vervuiling én koeienscheten. Op de boerderij aangekomen mogen de kinderen mee de stal in. Lukt het de professor om, met de onderzoekers van Project: SCHEET, een oplossing voor het opwarmen van de aarde te vinden, of heeft het oog in oog staan met de koe hele andere ‘warme’ effecten?

 

Met Project: SCHEET wil de PeerGrouP kinderen uitdagen zélf kleine oplossingen te bedenken voor grote problemen. Want problemen pak je ten slotte aan door ze op te lossen.  Daarnaast neemt de PeerGrouP kinderen graag mee naar een koeienstal, iets dat de meeste (stads-) kinderen niet vaak zullen meemaken.

 

Planning De voorstelling wordt in maart en april 2013 gemaakt. In mei zullen vanuit de thuisbasis van de PeerGrouP in Drenthe try-outs worden gespeeld. De voorstelling is beschikbaar vanaf de zomer van 2013.

 

Locatie De voorstelling start in de schoolklas of op een festivallocatie. Al snel gaan de kinderen (+ leerkrachten/ouders) mee in een aangepaste dubbeldekker touringcar. Deze brengt ze naar een melkveehouderij (boerderij) op een reisafstand van vijfentwintig á  vijfendertig minuten. Het zoeken van een geschikte boerderij vindt plaats in samenwerking met de school / het festival. Dit proces wordt ondersteund door de Land- en Tuinbouw Organisatie Nederland.

 

Makers Regie Rogier in ’t Hout, tekst Fenneke Wekker, spel [de casting vindt nog plaats], vormgeving André Kok, kostuums Freja Roelofs, productie Marieke Splinter, coördinatie educatie Marieke splinter, publiciteit Petra van der Meer, artistieke leiding PeerGrouP Sjoerd Wagenaar, zakelijke leiding PeerGrouP Valentijn Fit. De voorstelling wordt aangeboden via Frontaal Theaterbureau / Mirjam Nebbeling

 

De PeerGrouP maakt locatietheater in het Noorden van Nederland en betrekt daar de mensen van de locatie bij. De PeerGrouP werkt op het platteland met de onderwerpen die daar actueel en relevant zijn. De PeerGrouP ziet een theatervoorstelling als een ervaring die het publiek ondergaat. PeerGrouP voorstellingen kunnen ongebruikelijke vormen hebben en elementen bevatten die doorgaans niet als ‘theater’ worden beschouwd. De PeerGrouP wil mensen met elkaar verbinden en aanzetten tot nadenken en handelen.

 

Informatie PeerGrouP / info@peergroup.nl / 0592-39 69 30

Boekingen Frontaal Theaterbureau / info@frontaal.com / 020-692 96 03Plaats hier tekst.

 

Educatief filmpje te zien op: http://youtu.be/oa6REQEPUQU

>>> Terug naar het overzicht
Inloggen
Fenneke Wekker; Onderzoek, Tekst & Advies - site by site by Kant en Klare site uw eigen unieke website!