Verhalenbundel 'Achter de Voordeur'

November 2020

Deze bundel geeft een diepgaand beeld van de dagelijkse overlevingsstrijd van stadsbewoners met een verstandelijke beperking, psychiatrische problematiek, post-traumatisch stresssyndroom en verslavingsproblematiek. Het boek is tot stand gekomen op basis van tweejarig participatief onderzoek van Fenneke Wekker, met cliënten van Stichting Prisma, De Regenbooggroep en TeamEd.

Met steun van het Ben Sajet Centrum en Stichting Actief Burgerschap. De prachtige foto's zijn gemaakt door Dorothée Meddens.

 

 

 

 

Bestel de verhalenbundel hier.

(E.10,- excl. 21% BTW en verzendkosten)

 

Download de gratis PDF-versie hier.

Toneeltekst 'Verloren Jeugd'

'Ik heb altijd gedacht dat ik geboren was met een gebroken ziel. Nu weet ik dat dat niet zo is. Mijn ziel is door de overheid gebroken.' - Uitspraak van een deelnemer (24 jaar) aan het maakproces van Verloren Jeugd.Op 8 juni 2024 ging de voorstelling 'Verloren Jeugd' in première bij het Rotterdams Wijktheater. Ik heb de toneeltekst geschreven, op basis van interviews met (uithuisgeplaatste) kinderen van gedupeerde ouders van het Toeslagenschandaal.Was de onthullende waarheid van het stuk Verloren Onschuld voor velen al nauwelijks te bevatten, de waargebeurde verhalen en ervaringen van deze jongvolwassenen zijn werkelijk van een nachtmerrieachtige orde. Overheidsinstanties, hulpverleners, scholen en omstanders: Zorg dat je deze voorstelling ziet. We hebben 80.000 van 'onze' kinderen in de knop gebroken. Hoe dragen we bij aan hun heling en toekomst?Kaarten zijn hier te bestellen en ook is de voorstelling te boeken voor interne bijeenkomsten: Verloren Jeugd - RWT (rotterdamswijktheater.nl)

Lees meer »

Toneeltekst 'Verloren onschuld'

Bestel hier de toneeltekst van 'Verloren Onschuld' bij De Nieuwe Toneelbibliotheek. De onwaarschijnlijke, maar waargebeurde verhalen van gedupeerden van het Nederlandse Toeslagenschandaal.

Lees meer »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.